f

Chcesz wiedzieć więcej? Zajrzyj na naszego bloga! KLIKNIJ

Przepisy

Uszka z borowikowym farszem

Kategoria: , Data: 15 gru. 2015
Uszka z borowikowym farszem
Czymże byłby barszcz bez uszek??? Tradycyjne uszka zbliżają Nas do kulinarnej tradycji Włoch i ich pierożków tortellini, z tym , że Nasze tradycyjne uszka są dużo bardziej miękkie. My podajemy je głownie jako dodatek do zup na wigilijnym stole, natomiast Włosi jedzą je niemalże codziennie z dodatkiem różnorakich sosów 🙂

Sałatka jarzynowa z domowym majonezem

Kategoria: , Data: 14 gru. 2015
Sałatka jarzynowa z domowym majonezem
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć sałatki jarzynowej, która najlepiej smakuje z własnoręcznie zrobionym majonezem:) Na szczęście zrobienie majonezu przy użyciu sprzętu, który obecnie mamy do dyspozycji, zajmuje zaledwie kilka minut, a efekt zadziwia najbardziej wymagające  podniebienia.

Śledzie w oleju lnianym

Kategoria: Data: 13 gru. 2015
Śledzie  w oleju lnianym
Śledzie to kolejny temat rzeka, robimy je w oleju, occie, śmietanie, smażymy, podajemy z sosem chrzanowym a nawet z jajkiem. My dziś proponujemy śledzia w bardzo zdrowym wydaniu w oleju lnianym.

Kluski z makiem

Kategoria: Data: 12 gru. 2015
Kluski z makiem
Czas na coś słodkiego… Kluski z makiem, ten tradycyjny deser to stały element menu wigilijnego na  Mazowszu, Podlasiu, Podkarpaciu i w Wielkopolsce. To właśnie z Mazowsza wywodzi się zwyczaj mówiący, że im dłuższe kluski tym bardziej obfite zbiory. Pomimo swojej kaloryczności jest to niezwykle zdrowa przekąska, gdyż mak ma właściwości łagodzące i powlekające błony śluzowe….

Paszteciki z kapustą i grzybami

Kategoria: , Data: 11 gru. 2015
Paszteciki z kapustą i grzybami
Paszteciki drożdżowe to obowiązkowy element na stole wigilijnym. Tu również mamy mnóstwo wariantów, a to z grzybami, to znowu z kapustą, albo z pieczarkami. Jedno jest jednak pewne, barszcz bez pasztecików nie smakuje tak  dobrze.

Smażone dzwonki z karpia

Kategoria: Data: 10 gru. 2015
Smażone dzwonki z karpia
Karp jest królem wigilijnego stołu, serwujemy go smażonego, w occie , w galarecie lub pieczonego. Nasz przepis w zasadzie jest tradycyjny, nowością może tu być zastosowanie oleju rzepakowego tłoczonego na zimno do smażenia. Jest to możliwe dzięki temu, że nasze oleje są dokładnie filtrowane i mają wysoki punkt dymienia.
Partnerzy detaliczni:

ACS Sp. z.o.o.

ul. Jagiellońska 69/2,
85-027 Bydgoszcz
Tel. (+48 52) 320 97 30
Fax. (+48 52) 322 89 03

 

Masz jakieś pytania odnośnie naszych produktów? Napisz do nas, chętnie wszystko wyjaśnimy!

email: biuro@acspolska.com

Kariera

Chcesz u nas pracować? Wyślij formularz, oddzwonimy!

KLIKNIJ

Copyright: 2015 OlejeKaszubskie.pl

Projekt i realizacja: studio